Musqueteer

musQueteer logo

Salesforce Sales Cloud

Succesvol verkopen, vanaf elke locatie
Deze toonaangevende CRM-oplossing brengt verkoopautomatisering naar een nieuwe dimensie met een volledige set cloud based tools. Tools die je teams helpen meer business binnen te halen, de productiviteit te verhogen en de pijplijn te vullen met leads van hoge kwaliteit.
Salesforce Sales cloud icon

Wat is Salesforce Sales Cloud?

Sales Cloud is verreweg het populairste product van Salesforce. Dit cloudgebaseerde verkoopplatform biedt een reeks aan tools en functionaliteiten die zijn ontworpen om de verkoop, marketing én klantenservice te ondersteunen, zowel in B2B als in B2C. Salesforce Sales Cloud stelt je in staat om klanten, contacten, leads, opportunities en accounts effectief te beheren. Door deze informatie kunnen je teams je klanten beter begrijpen en hun verkoop- maar ook hun marketingstrategieën daarop afstemmen. Een krachtige tool waarmee je de verkoopprocessen optimaliseert, de omzet stimuleert en een loyale klantenkring opbouwt. De belangrijkste kenmerken van Salesforce Sales Cloud zijn de schaalbaarheid en aanpassingsmogelijkheden. Hierdoor is de software geschikt voor zowel kleine startups als grote ondernemingen.
Het platform kan volledig aangepast worden aan de specifieke behoeften van je bedrijf en meegroeien en evolueren met de veranderende eisen van de organisatie.
Het is vanzelfsprekend dat Sales Cloud naadloos integreert met alle andere oplossingen van Salesforce die jou helpen om je bedrijf naar een hoger level te tillen.

Heb je een vraag?

Onze collega’s staan voor je klaar en helpen je graag verder.

Wat biedt Salesforce Sales Cloud jouw bedrijf?

Sales Cloud opent een wereld aan mogelijkheden voor jouw organisatie. Het is zoveel meer dan een verkoopplatform waarmee je je verkoopproces optimaliseert. Hier zijn enkele essentiële functies die bijdragen aan het succes van jouw organisatie:  

Direct grip op leads en kansen

Salesforce Sales Cloud houdt alle prospects, klanten, leads en opportunities goed georganiseerd. Met Lead Management kun je eenvoudig herleiden hoe leads zijn verkregen, zoals bijvoorbeeld via web-to-lead of een marketingcampagne. Geautomatiseerde kwalificatie zorgt ervoor dat de meest veelbelovende leads automatisch doorgestuurd worden naar je verkoopteam voor proactieve opvolging. Deze tool is ook enorm waardevol voor je marketingteam. Het geeft inzicht in de impact van je campagnes waardoor je betere beslissingen kunt nemen voor je marketingbudget. Met Opportunity Management beheer je al je verkoopkansen eenvoudiger dan ooit. Essentiële informatie rondom een verkoopkans zoals waarde, de huidige fase en zelfs concurrentie, zijn snel in te zien. Betrek je team voor hulp en maak gebruik van de ingebouwde offertemogelijkheden om je deals nog sneller te sluiten.

Tijd besparen met sales automation

Met de eenvoud van 'drag & drop' ontwerp en implementeer je eenvoudig bedrijfsprocessen. Hierdoor wordt administratieve rompslomp tot een minimum beperkt en worden taken automatisch toegewezen aan de juiste personen. Salesforce Sales Cloud biedt een gestructureerd overzicht van je verkoopprocessen, wat niet alleen helpt om alle stappen te stroomlijnen, maar ook om verkoopcycli te versnellen. Automatisering van processen bespaart tijd, waardoor je verkoopteam zich kan concentreren op het sluiten van deals.

Overal toegang tot real-time gegevens

Met cloudgebaseerd contactbeheer profiteert je team van continue toegang tot real-time informatie. Van eerdere interacties tot volledige verkoophistorie, Salesforce Sales Cloud haalt ontbrekende gegevens uit verschillende bronnen en analyseert zelfs informatie van social mediakanalen. Hierdoor kan je verkoopteam beter inspelen op de behoeften en wensen van elke klant.

Slim samen schakelen in projecten

Salesforce Chatter brengt je teamleden samen en vormt het hart van naadloze samenwerking. Daarnaast beschikt Salesforce Chatter over de intelligentie om, gebaseerd op de activiteiten en interesses van gebruikers, de juiste informatie, bestanden en personen aan te bevelen om je te helpen sneller je commerciële doelen te bereiken.

Inzicht met persoonlijke dashboards

Dashboards en gedetailleerde rapportages bieden in één oogopslag een real-time inkijk in je bedrijfsprestaties. Personaliseer eenvoudig je dashboard door te kiezen welke gegevens je hierin wilt weergeven. Voor een diepere analyse helpt Salesforce Sales Cloud je met het generen van gedetailleerde rapportages in slecht enkele klikken.

Wat is een sales tool zonder de mogelijkheid om nauwkeurige prognoses te maken? Salesforce Sales Cloud bevat standaard prognosecategorieën die volledig aanpasbaar zijn, waardoor je toekomstige verkoopresultaten beter kunt voorspellen. Maak gebruik van deze prognoses om je bedrijfsplanning te verbeteren en je team effectief aan te sturen.

Integraal en efficiënt werken

Om de dagelijkse productiviteit nog meer te verhogen, biedt Salesforce Sales Cloud de tools om gegevens tussen je e-mail en het platform te synchroniseren. Voor je team verandert er niets; ze kunnen naadloos blijven werken vanuit hun vertrouwde inbox en automatisch elk contact vastleggen in Salesforce. Creëer aantrekkelijke e-mailsjablonen om consistent te communiceren of bijvoorbeeld de aandacht te vestigen op een actie of beursdeelname.

Ook onderweg blijf je productief dankzij Mobiel CRM. Met de Salesforce Mobile App heb je je complete CRM-omgeving binnen handbereik op je tablet of telefoon, zonder concessies te doen aan functionaliteit. Beheer met gemak je sales en behoud inzicht in de processen en prestaties van je bedrijf. En je klanten krijgen op het juiste moment optimale service!

Salesforce Sales Cloud: Schaalbaar wanneer je het nodig hebt

Salesforce is op het gebied van CRM-systemen met recht marktleider en biedt het gemak om je systeem eenvoudig uit te breiden met de modules die specifiek voor jouw organisatie van toepassing zijn. Elke module heeft zijn unieke functionaliteiten en sluit naadloos aan op het systeem. Wat alle services gemeen hebben, is dat ze kostbare tijd besparen en bijdragen aan een betere klantentevredenheid.

Voor veel organisaties begint hun Salesforce ‘footprint’ bij Sales Cloud. Het is niet voor niets ons populairste product! Sales Cloud speelt in op de wensen van zelfs de meest veeleisende klant én de behoeften van elke gebruiker. Dankzij constante ontwikkeling beschik je altijd over de nieuwste technologieën en blijf je je concurrenten een stap voor.

Nieuwsgierig geworden? Enkele producten uit de Salesforce familie kun je gratis 30 dagen proberen, en daar is Sales Cloud een van. Ervaar zelf de talloze voordelen en functionaliteiten die Salesforce Sales Cloud te bieden heeft. Ontdek hoe je efficiëntie en effectiviteit kunt toepassen in jouw organisatie om groei te realiseren. Boek nu jouw gratis proefperiode of neem contact met ons op om je daarbij te adviseren!

Hoe kan musQueteer jou hierin helpen?

Wij combineren onze Salesforce expertise met jarenlange ervaring op het gebied van bedrijfsprocessen en maken inzichtelijk wat de mogelijkheden zijn om jouw uitdagingen effectief en efficiënt aan te pakken. Hierbij gebruiken we standaard elementen waar het kan en maken we componenten (bijvoorbeeld software, processen, documenten) op maat waar het moet. Daarbij houden we natuurlijk rekening met onvoorziene situaties. Afhankelijk van wat het beste bij jouw wensen aansluit, werken de specialisten van musQueteer bij jou op locatie of remote – voor een kosten-efficiënte implementatie. Wij stellen alles in het werk om te zorgen dat jouw processen naadloos blijven draaien, terwijl we op de achtergrond samenwerken aan de groei die jij beoogt.
Arnd Jan Prause

Vraag het onze specialisten

Wil je meer weten over Salesforce Commerce Cloud voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact op met Arnd Jan Prause, Founder en Consultant bij musQueteer.

Meer weten over Salesforce voor jouw organisatie?

Plan vrijblijvend een demonstratie!

Meer weten over IT Projectmanagement?

Lees dan hier verder: