Musqueteer

musQueteer logo

EuroQol innovatief en efficiënt met Salesforce

EuroQol Salesforce innovatie

Deel dit bericht

De EuroQol Research Foundation is een non-profit organisatie die onderzoek in de gezondheidseconomie ondersteunt. Zij is een belangrijke partner voor onderzoekers op het gebied van gezondheids-gerelateerde kwaliteit van leven en biedt hen gratis toegang tot haar instrumenten, publicaties en hulpmiddelen. EuroQol heeft de EQ-5D vragenlijst ontwikkeld waarmee de gezondheids-gerelateerde kwaliteit van leven kan worden gemeten. De vragenlijst wordt door overheden, universiteiten en commerciële bedrijven in meer dan 200 talen gebruikt. Op jaarbasis ontvangt EuroQol meer dan 4500 verzoeken van klanten voor het gebruik van hun EQ-5D vragenlijst.

Geschiedenis met Salesforce

In 2012 heeft musQueteer het EQ-5D registratieproces geautomatiseerd door de implementatie van Salesforce. De uitwisseling van informatie en de communicatie met klanten is van e-mail naar een gecentraliseerd en gecontroleerd systeem verhuisd. Dit resulteerde in een efficiënter proces dat het serviceniveau voor de klanten verbeterde, de vereiste inzet van de EuroQol-medewerkers verminderde en de beschikbare rapportage mogelijkheden voor het management verbeterde.

"EuroQol Research Foundation is een bijzondere organisatie. Dat vraagt om een bijzondere partner. En musQueteer is die partner. musQueteer slaagt er steeds weer in te begrijpen wat wij nodig hebben en leveren ons altijd slimme oplossingen die exact aansluiten bij onze behoeften.”
Bernhard Slaap
Executive Director, EuroQol Research Foundation

Optimalisatie

Onlangs heeft EuroQol musQueteer gevraagd om de Salesforce-implementatie te innoveren. Het doel was om de communicatie met klanten te verbeteren, het team in staat te stellen om het steeds groeiende volume aan EQ-5D registraties en afleveringen te verwerken en om de inkomende en uitgaande facturen beter te kunnen volgen. In veel administratieve processen konden taken worden geautomatiseerd en werden onnodige handmatige stappen geschrapt. Als bijkomend voordeel kon een meer gedetailleerd dashboard ter beschikking van het management worden gesteld. Dit maakte het gemakkelijker om de prestaties van het team te volgen en aan te geven wanneer er een escalatie nodig is.

Het resultaat

Het komt erop neer dat het EuroQol-team nu in staat is om meer EQ-5D-registraties te verwerken en tegelijkertijd de klanten tevreden te houden, zonder het team te hoeven uitbreiden.

Woen Hing Woei

Vraag het onze specialisten

Wilt u meer weten over Salesforce? Neem dan gerust contact op met Woen Hing Woei, Founder en Consultant bij musQueteer

Ook interessant voor u?